hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 20, 2015

Verder zonder VVD

Het huidige Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland


Waterschap Rivierenland krijgt een dagelijks bestuur dat bestaat uit de partijen CDA, Ongebouwd, Water Natuurlijk, SGP/CU en PvdA. Dit in afwijking van eerdere berichtgeving. Na de eerste gespreksronde spraken vijf partijen de intentie uit om samen een dagelijks bestuur te vormen. Na rijp beraad hebben deze vijf partijen in gezamenlijkheid besloten om toch niet samen verder te gaan vanwege een verschil van inzicht over de uitvoering van het bestuursakkoord met de VVD. Vervolgens is de PvdA benaderd. Deze partij heeft net als de VVD drie zetels. Met de nieuwe coalitie van 5 partijen is overeenstemming bereikt over een bestuursakkoord op hoofdlijnen en de portefeuilleverdeling. Het nieuwe college van dijkgraaf en heemraden zal op 11 mei worden geïnstalleerd.

In een aparte verklaring liet de VVD weten dat ze de ambitie had om niet in te zetten op het continueren van een DB met zo weinig mogelijk wijzigingen. Bovendien wilde ze graag een aparte heemraad voor innovatie. De heemraad voor financiën zou vervallen, maar juist onderdeel worden van het takenpakket van alle heemraden. Zodat ze naast inhoudelijk beleid ook verantwoordelijk zijn voor de financiën. Overigens bleef in het hele proces de rol van AWP onduidelijk, was ze nu wel of geen beoogd coalitiepartij?