hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 25, 2015

Afscheid met hensbeker

De hensbeker voor dijkgraaf Roelof Bleker



Mooie, warme woorden bij het afscheid van 13 vertrekkende bestuursleden van Waterschap Rivierenland. Allemaal bijzondere mensen die zich in gezet hebben in de voorbije jaren. Zoals Sander Heutink van de fractie Huiseigenaren. Zijn moeder zei ooit dat de eerste letter van zijn voornaam beter achteraan geplakt kon worden. Maar ook van Ger van Hout, Jan Hak, Cathrijn Haubrich, Arend Fernhout (de ruggegraat van het CDH), Engelina van Steenbrugge, Henk Gertsen, Richard Matser, Ad van Velthoven en Cees de Raadt. Bert van Aalst en Hannie Hania waren verhinderd. Evenals Gerard van Ooijen. Maar Fré Vorselmans bood namens Gerard een mooie hensbeker aan. Ook alweer zo'n mooie traditie uit de waterschapswereld. In het verleden mocht je als bestuur samen uit één zo'n hensbeker drinken, om zo de saamhorigheid te vergroten. Dat bleef vandaag echter achterwege. Jammer, het was wel passend geweest in de historische ambiance van slot Loevestein. 

Scheidende bestuursleden kregen een mooie vaas cadeau



Overigens gaat er met het afscheid van die dertien leden wel een enorme brok van honderden jaren kennis van de waterschapswereld verloren. Zoals van Cees de Raadt die bijna 40 jaar waterschapsbestuurder was. Of Henk Gertsen die twintig jaar geleden in de wondere wereld van het waterschap stapte.