hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 06, 2015

Bakkerskilstraat en Van Heldenstraat (3)

De slotgracht rond de Kwinter wordt straks ingezet voor extra waterberging


Tijdens het overleg op 22 september hebben wij u ook al resultaten van de berekeningen laten zien en ook aangegeven dat de Bakkerskilstraat en Van Heldenstraat naar voren komen als wateroverlastgebied bij buien zwaarder dan de norm. Daarvoor nemen wij ook maatregelen, zoals de aanleg van het bergingsriool met overstort bij de Kwinter, welke wij u toegelicht hebben. Het lijkt ons het verstandigste dat u uw deskundige meeneemt naar een overleg tussen gemeente, waterschap en inwoners, zodat we er open over in gesprek kunnen gaan met elkaar. 

Recent heeft u de eerste gezamenlijke nieuwsbrief van de gemeente en het waterschap ontvangen. Hieruit blijkt de insteek van beide partijen om met de inwoners aan tafel te gaan. Binnenkort worden de inwoners benaderd om met gemeente en waterschap in gesprek te gaan. Dat gesprek zal inhoudelijk dezelfde elementen bevatten als het gesprek dat op 22 september met u heeft plaats gevonden. Daarbij zal een toelichting worden gegeven op de plannen. De raadsleden hebben een kopie van uw brief ontvangen en krijgen een kopie van deze reactie aan u.