hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 27, 2015

Rekenkamercommissie in ere hersteld



kreek in de Noordwaard
Tijdens de AB vergadering van Waterschap Rivierenland is besloten de rekenkamercommissie opnieuw in te stellen. op 15 april 2011 schafte Waterschap Rivierenland haar eerdere rekenkamer af. Overigens met een nipte meerderheid van 15 voor afschaffing en 13 tegen. Tegen de afschaffing stemden LRR, CU/SGP, PvdA, Water Natuurlijk en Fre Vorselmans. Voor de afschaffing waren VVD, Algemene Waterschapspartij, CDA, Jan Hak (bosschap), Huiseigenaren en ongebouwd en bedrijven. Overigens weet ik even niet meer precies hoe vrijdag werd gestemd, maar in elk geval was een meerderheid voor. De rekenkamercommissie krijgt een budget van 70.000 euro.

Een goede zaak dat we weer een rekenkamercommissie krijgen, het is een onafhankelijk instrument van het Algemeen Bestuur om in te zetten voor haar controlerende taak.