hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 24, 2016

Watercalamiteitenplannen in alle gemeenten?

Uit het overzicht maatregelen van gemeente Hardinxveld en Waterschap Rivierenland


Tijdens het werkbezoek in Hardinxveld was ook een verslaggever van AD Rivierenland aanwezig, zaterdag verscheen het artikel van zijn hand met foto in de krant. Met als kop boven het artikel 'Het wordt tijd dat wij veilig en droog wonen'. De eerste keer dat de bewoners aan de Nieuweweg in Hardinxveld water in huis kregen was in 2005. En vanaf dat moment zijn ze al bezig om aandacht te vragen voor de wateroverlast. Al die jaren voelden ze zich roepende in de roepende in de woestijn. Pas na de overlast op 31 augustus 2015 voelen ze zich gehoord en zijn ze voorzichtig optimistisch. 

De gemeente Hardinxveld en Waterschap Rivierenland stelden samen een A4 op met mogelijke maatregelen. Meest opvallende maatregel daarin is het opstellen van een watercalamiteitenplan in afstemming met crisisorganisatie en draaiboek waterschap. Toch een beetje wrang om te lezen, als CDA stelden we al eerder dat de calamiteitenorganisatie niet op orde is bij dergelijke piekbuien. We werden nog net niet uitgelachen. Maar goed dat ingezien wordt dat een dergelijke watercalamiteitenplan alsnog wordt opgesteld. Tijd om te vragen hoe het zit met de watercalamiteitenplannen in de andere gemeenten!