hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, September 05, 2016

Innovatieve stuw met visglijbaan in Ommeren



Waterschap Rivierenland neemt donderdag 29 september in Ommeren een innovatieve stuw in gebruik van het bedrijf EQA Projects uit Werkendam. De ontwikkeling van de stuw heeft een aantal jaren geduurd maar het principe is al eeuwen oud. De kracht van water in combinatie met de allernieuwste technologie én vis glijbaan zal voor hernieuwbare energie en CO2 besparing gaan zorgen. De innovatieve stuw is gedeeltelijk vervaardigd uit hergebruikt plastic afval en de gebruikte materialen zijn 99% recyclebaar.

Waterschap Rivierenland steunt duurzame innovaties en streeft een belangrijke bijdrage na aan milieudoelstellingen. Bij vervanging van oude stuwen, is deze stuw een duurzame en toekomstgerichte installatie die zelfs volledig zelfvoorzienend zonder kabels is aan te brengen. Verder gaat de bediening volledig automatisch en op afstand zodat fysieke controle overbodig wordt.