hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 13, 2017

Opletten in de Noordwaard

Het welkomstbord in de Noordwaard
 
Van Bas Voor den Dag kreeg ik een foto doorgestuurd van een informatiebord in de Noordwaard. Welkom in de Noordwaard zo is te lezen op het bord. En wat las hij nog meer: “houden steden als Gorinchem en Werkendam droge voeten”. Bas kon zich haast niet voorstellen dat de Noordwaard is aangelegd om de stad (?) Werkendam te redden bij hoog water. Zijn gedachte was altijd dat Gorinchem en Dordrecht gered moesten worden.
 
Bij de waterbuffels een verhaal dat deze 126.00 (?) jaar terug ook voorkwamen. Een informatiebord is prima maar iets meer zorgvuldigheid zou m.i. gepast zijn.