hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 06, 2017

Slag om Altena


De plannen voor een Middeleeuws evenement bij de Motte in Almkerk krijgen steeds meer vorm. Vandaag werd het plan van aanpak voor de Slag om Altena aangeboden aan de drie bestuurders van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Het evenement wordt gehouden op 7 en 8 juli 2018; 625 jaar na de èchte Slag om Altena in de streek.


In 2018 is het 625 geleden dat het beleg van Altena plaatsvond. Erfgoed Altena en Liniepadfestival in samenwerking met entertainmentbureau House of Wax willen die Middeleeuwse tijden laten herleven in het weekend van 7 en 8 juli 2018 met de ‘Slag van Altena’. Op het land aangrenzend aan de oude burcht en de Altena hoeve te Almkerk wordt een middeleeuws kampement opgebouwd. Hier kunnen bezoekers zien hoe de bevolking leefde in de middeleeuwen, van eten en slapen tot dagelijkse bezigheden.

Naast het 625 jubileum is het evenement een springplank naar het fuseren van de drie gemeentes: Woudrichem, Werkendam en Aalburg tot 1 gemeente. De naam van deze gemeente zoals gekozen door alle inwoners zal wederom die van Altena zijn. Zo komen in dit evenement verleden, heden en toekomst samen.