hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, August 24, 2017

Netwerken in Brabant

Links op de foto Erik van Lith, tijdens een bezoek aan de Sleeuwijkse haven

Op Fort Altena wordt donderdag 31 augustus van 12.00 tot 17.30 uur de netwerkdag voor Brabantse Waterschappers gehouden. Waterschap Rivierenland is gastheer en onze dijkgraaf Roelof Bleker is dagvoorzitter. In het rondetafelgesprek met heemraad Hennie Roorda, wethouder Machiel de Gelder en gedeputeerde Anne-Marie Spierings van Brabant staat de energietransitie centraal. Om 14.30 uur wordt per bus een bezoek gebracht aan het Biesbosch Museum via een korte excursie in de Noordwaard. Na een kijkje in het museum wordt nog een hapje en drankje geserveerd in het restaurant van het museum. 

Misschien ontmoet ik Erik van Lith nog; thans AB lid van waterschap de Dommel en ooit Tweede Kamerlid. In die tijd heeft hij nog weleens een bezoek gebracht aan de Noordwaard en ging hij op bezoek bij boer Martin de Jager die moest verhuizen vanwege de ontpoldering van de Noordwaard.