hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, October 26, 2017

Extra commissievergadering over Varik-Heesselt


Heemraad Goos den Hartog kreeg als voorzitter van de Stuurgroep het rapport van de interviews aangeboden van Frank Bolder

Woensdagavond werd in atelier Varik een bewonersavond gehouden, waarin de uitkomsten van de ca. 750 interviews tijdens de campertour door de dorpen bekend werden gemaakt. Heemraad Goos den Hartog kreeg na afloop van de presentatie het rapport aangeboden door Frank Bolder.  Tijdens de interviews is niet de vraag gesteld of bewoners voor of tegen een nevengeul waren; het was immers niet bedoeld als referendum. Toch waren de bewoners kritisch omdat sprake zou zijn van suggestieve vragen. Tevens kwam die avond het Sweco rapport van de Globale MER ter sprake (zie blog van gisteren). De gemeente Neerijnen sprak donderdagavond over de ontwikkelingen rond Varik - Heesselt. Helaas kun je de vergaderingen van Neerijnen niet terugluisteren via band. Waterschap Rivierenland houdt maandag 20 november een extra commissievergadering over het project dijkversterking Tiel-Waardenburg en de rivierverruiming bij Varik-Heesselt. En daar ben ik blij mee. Indien deze extra commissie niet was belegd, zou ik het onderwerp geagendeerd hebben voor de commissie van maandagavond. Door de reeds aangekondigde commissie is dat nu niet meer nodig.