hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, December 02, 2017

De roots van mode-ontwerper Mart Visser

Mart Visser temidden van zijn modellen

De modeshow in loods K

Mart Visser- al 25 jaar modeontwerper in Amsterdam - keerde dit weekend 'back to his roots'.  Hij groeide op in Sleeuwijk en koos Fort Altena uit voor een wervelende show. Iedereen houdt van mooie kleding en dat was wat we te zien kregen. Prachtige, soepel vallende avondjurken van mooie stoffen. De show was vorm gegeven rond vijf thema's zoals 'Black & White', de helderheid van het zomerlicht (met mooie kleuren zoals okergeel, neo pink en aquamarijn), Ton sur Ton en ter afsluiting echte luxe met mooie avondjurken en een prachtige bruid. Loods K van Fort Altena was afgeladen met dames, ook allemaal pico bello gekleed en gekapt. Met de modeshow toonde Altena zich zo op zijn mooist. Na de show konden ze nog terecht bij de pret à porté collectie van Mart Visser, die werd verkocht op het Fort. Mart Visser zelf liet niet echt veel van zichzelf zien en hij vertelde al helemaal niets over zijn 'roots' in Sleeuwijk. 

De expositie van Mart Visser in gebouw D op het fortcomplex

In gebouw D op het fortencomplex toonde Mart Visser (géén familie!) beelden en portretten en daarmee liet hij meer van zichzelf zien. Portretten vaak met een slank silhouet, zoals hij ook zijn mode vormgeeft. Zo zagen we Haute couture versus artwork van Mart. En dat allemaal uit het zelfde creatieve brein.