hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 12, 2018

Letteren op Loevestein, het boekenbal van Altena


Slot Loevestein in het avondlicht

Op Slot Loevestein wordt zaterdag 26 mei de vijfde editie van het literatuurfestival Letteren op Loevestein gehouden met als thema is ‘verhalen verbinden’. Een lustrum met een feestelijk tintje, waar het 25-jarig jubileum van het Woerkums Literair Café wordt gevierd met een bruisend en divers programma dat de literaire en culturele diversiteit van Nederland én Altena weerspiegelt. 


Het thema familieverhalen staat deze editie van Letteren op Loevestein centraal. Families zijn van oudsher in de literatuur een dankbare inspiratiebron. Of het nu om fictie of non-fictie gaat, familieverhalen nodigen altijd uit tot een kijkje in de eigen ziel. Een keur aan verhalenvertellers geeft hieraan vanuit een eigen invalshoek invulling. Schrijver en columnist Özcan Akyol gaat in gesprek met multitalent Ted van Lieshout over onder meer Schuldig Kind en Mijn meneer en interviewt ook Connie Palmen. Literair redacteur Thomas de Veen van NRC Handelsblad praat met Adriaan van Dis, en Jean Marc van Tol presenteert onder andere met historici Luuc Kooijmans en Luc Panhuysen, zijn debuut Musch over Johan de Witt voor het eerst aan een groot publiek. Ook Abdelkader Benali ontbreekt niet. Evenals cultuurhistoricus Herman Pleij, die tijdens het gevarieerde pauzeprogramma zal optreden. 


Jan van Mersbergen met rechts Marieke Lucas Rijneveld


Maar ook talent uit Altena krijgt een podium. Izak Boom en Mirjam van den Boogaard zetten muziektheater in om het gevoel van eeuwig tekort schieten tastbaar te maken. Aanstormend talent Marieke Lucas Rijneveld uit Nieuwendijk staat op het podium. Haar roman De avond is ongemak is onlangs gekozen tot boek van de maand bij De Wereld Draait Door. Lizzy van Pelt, voor wie de pen een verlengstuk is van haar hand, brengt een ode aan het Woerkums Literair Café. Kortom: een gevarieerd literatuurfeest voor jong en oud, dat is samengesteld door een door het Woerkums Literair Café benoemde programmacommissie met kenners van en (literaire) journalisten uit de boekenwereld. Voor jongeren is er een aantrekkelijk tarief. Letteren op Loevestein wordt feestelijk afgesloten met livemuziek van de Rappe Mannen en een boekenborrel.

Lizzy van Pelt op Fort Altena