hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 19, 2018

Vrouw en Altena aan tafel bij Mona Keijzer


Staatssecretaris Mona Keijzer was op bezoek bij Werkina Werkendam

Vanmiddag was staatssecretaris Mona Keijzer op bezoek bij Werkina Werkendam, het bedrijf van Teo van Maastricht aan de Biesboschhaven. Het werkbezoek begon met een presentatie van WMI door Karin Struijk en het bedrijf Werkina Werkendam BV. Daarna schoven vertegenwoordigers van familiebedrijven en het MKB aan tafel. Als laatste mocht Vrouw en Altena aan tafel met de staatssecretaris; uitgenodigd waren Fientje Bax, Margret van Wijk, Gerla van Breugel, Danielle Pruijssen, Mieke van den Heuvel, Anne-Jose Haaksema en Marina Zwaan. 

Fientje Bax (midden) overhandigde Mona Keijzer de glossy Vrouw en Altena

Fientje Bax overhandigde de staatssecretaris de glossy van Vrouw en Altena en vertelde samen met Marina Zwaan over de verhalen die ze hadden gemaakt voor het magazine. Onbekende verhalen van de vrouwen en daarom goed om door te geven om zo te laten zien dat vrouwen gezien en gehoord mogen worden. Marina Zwaan vertelde nog over het project van 't Willem; daar zijn kinderen van de basisschool al welkom om ze zo kennis te laten maken met techniek en het bedrijfsleven. Mieke van den Heuvel vertelde over haar kaasboerderij de Lange Hoeve in Genderen. Zij liet weten dat agrariers vooral eerlijke prijzen willen en dat de sector voor grote uitdagingen staat zoals milieu- en diervriendelijk produceren, Ook stipte ze het belang van export aan. Mona Keijzer zelf daagde de regio uit om ook werk te maken van recreatie/toerisme. 

Mona Keijzer in gesprek met ondernemers uit Altena