hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 05, 2018

Jan van Mersbergen in het Literair Cafe


Jan van Mersbergen werd geinterviewd door Gijsbert van der Beek (foto's Jael Groeneveld)




Vrijdagavond was Jan van Mersbergen te gast bij het Woerkums Literair CafĂ©. Hij werd geinterviewd door rector Gijsbert van der Beek en die had zich goed voorbereid. Zo las Van der Beek in zijn kerstvakantie het boek De Ruiter. Het verhaal in de roman wordt knap verteld door een paard; in de Teerkamer bekende Van Mersbergen dat het boek het verhaal vertelt over zijn ouders. Jan en Jennie van Mersbergen zaten bijna vooraan in de Teerkamer, maar ze hadden hun zoon al eerder verteld dat ze liever niet teveel de aandacht in zijn boeken willen. Van Mersbergen noemde het vertelperspectief van het paard een oude schrijverstruc om zo meer afstand te kunnen nemen van het verhaal. Liefst schrijft Van Mersbergen romans waarin de lezers nog zelf mag nadenken over het verhaal en waarbij hij ook de fantasie het liefst bij de lezer zelf legt.. "Ik hou ook niet van boeken waarin het slecht afloopt, liefst schrijf ik boeken die hoop geven". Veel van zijn boeken bevatten autobiografische elementen; zo verwerkte hij in het boek 'Naar de overkant van de nacht' (over het carnaval in Venlo) zijn echtscheiding. En het boek De Ruiter gaat dus eigenlijk over zijn ouders. Voorjaar 2019 komt zijn volgende roman. In dat boek schrijft hij over de Put bij Almkerk. 

Jan van Mersbergen signeerde in de pauze zijn boeken


De volgende gast in het Woerkums Literair Cafe is Griet op de Beeck; ze is 17 maart te horen in de Martinuskerk. Op 7 maart draait bij Hollywoud Boulevard de film 'Vele Hemels boven de zevende' naar het gelijknamige boek van Griet op de Beeck.


Piet Hartman met Jan van Mersbergen
https://www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena/algemeen/141213/nieuw-boek-jan-van-mersbergen-speelt-zich-af-rond-almkerkse-put-