hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 22, 2019

Dertiende nationale sluizendag in Heusden

De stichting Historische Sluizen en Stuwen Nederland houdt woensdag 2 oktober in samenwerking met waterschap Aa en Maas haar 13de Nationale Sluizendag in Bedrijfshal Scheepswerf Heusden. ’s Middags is er een boottocht naar de Bovenlandse Sluis (winnaar van de HSSN-prijs 2018) en de schutsluis Waalwijk. 

De Bovenlandse sluis in Waalwijk


De dag begint om 10.00 uur en een kwartiertje later geeft iemand van waterschap Aa en Maas een lezing over haar beleid rond cultureel erfgoed. Daarna volgt een filmpje over het Apeldoorns Kanaal. Na de pauze wordt uitleg gegeven over de restauratie van de Bovenlandse Sluis; om 12.00 uur gevolgd door de uitreiking van de HSSN-prijs 2019. Om in aanmerking te komen voor de prijs kunnen nog sluizen en stuwen worden aangemeld tot uiterlijk 20 augustus 2019. 

De keersluis van het Wouda gemaal kreeg al eerder de Sluizenprijs

De lunch is aan boord van een rondvaartboot die het gezelschap bij de schutsluis Waalwijk afzet, daarna gaat het per bus naar de Bovenlandse Sluis. De terugreis naar Heusden is opnieuw over water. Deelnemen aan de dag kan door voor 25 september 30 euro over te maken op NL21INGB 0005 1128 03 t.n.v. Stichting HSSN.