hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 15, 2019

Feestelijke opening van centrale RWZI in Sleeuwijk

Maandagmiddag vond de feestelijke opening van de centrale Rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sleeuwijk plaats. Al zo'n tien jaar geleden werd de basis gelegd voor het centraliseren van de rioolwaterzuivering van het Land van Heusden en Altena in Sleeuwijk. 
Als dank kreeg projectleider Johan van IJmeren een glazen plaquette cadeau van de aannemer


Aanvankelijk waren er nog plannen om de kleinere zuiveringen in Wijk en Aalburg, Eethen en Dussen te moderniseren, maar al snel kwam de centralisatie in beeld. De aanleg van de persleidingen werd gecombineerd met de aanpak van de N283. Lange tijd zagen we in Altena her en der rioolbuizen verschijnen voor de aanleg. En even zo vaak verdwenen ze weer ondergronds. Ook in Sleeuwijk werd lange tijd gebouwd aan de uitbreiding van de zuiveringsinstallaties. Sinds enkele maanden is de zuivering in Sleeuwijk vol in gebruik. 

Genodigden kregen een dopper cadeau bij de opening van de rwzi


De oude zuiveringen worden omgebouwd tot rioolgemalen; in Wijk en Aalburg wordt tevens waterberging en zonnepanelen aangelegd. Ook bij de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk wordt een zonnepark aangelegd en nog een energiefabriek gebouwd. 

Een van bezinkbassins op de zuivering in Sleeuwijk