hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 16, 2019

Fort Steurgat in Waterlinie erfgoedreeks

Binnenkort komen twee nieuwe delen van de Waterlinie Erfgoedreeks uit. Een deel over de vesting Woerkum en een deel over Fort Steurgat. 

Fort Steugat rond 1970, links naast het fort is het wachtgebouwtje voor de soldaten nog te zien

Het deel over de vesting is geschreven door Teus van Tilborg en Kees van Maastrigt. Het deel over Fort Steurgat heb ik zelf geschreven. Inmiddels alweer tien jaar geleden schreef ik voor de serie over Fort Altena. Het deel over Fort Bakkerskil en de Papsluis verscheen in 2012. Kees van Maastrigt schreef over 'zijn' Fort Giessen. Met het voltooien van het deel over Fort Steurgat en de vesting Woerkum is het Brabantse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie beschreven. 

Het fort was een koopje voor 750.000 gulden!