hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 29, 2019

Op bezoek in de Stenen Kamer in Alblasserdam

Al in april werd ik als AB lid uitgenodigd door bewoner Wout Penning voor een bezoek aan de Stenen Kamer in Alblasserdam. Bewoners willen graag een bootje afmeren bij hun huis, maar in de A-watergang langs een onderhoudsstrook is dat niet toegestaan. 


De Stenen Kamer langs de Alblas, op de kop zouden mogelijk ligplaatsen aangelegd kunnen worden

Toch is het altijd goed om in gesprek te gaan en ter plekke de situatie te bekijken. Bewoners zijn ook een petitie gestart om de ligplaatsen te legaliseren. De gemeente Alblasserdam liet al weten te willen kijken naar alternatieve ligplaatsen op de kop van de Stenen Kamer. Dat zou een mooie oplossing zijn, waar we als waterschap zeker een bijdrage aan zouden kunnen leveren.  
Een gezamenlijke steiger in de Stenen Kamer zou een oplossing zijn voor bewoners 

Bewoner Wout Penning in gespek met Arie van den Herik


Recreatief medegebruik van onze watergangen en plassen zodat bewoners kunnen genieten van water, past helemaal in het CDA verkiezingsprogramma. Tijdens het boottochtje met Arie den Boer en zijn kleinzoon uit Alblasserdam konden we de situatie ter plekke goed bekijken.  

We mochten meevaren met Arie den Boer en zijn kleinzoon

Aan de Alblas staat de molen van Souburg die thans wordt gerestaureerd.