hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, August 01, 2019

Straatnamencommissie voor gemeente Altena

Gisteren was te lezen in het Kontakt dat een nieuwe straat in het dorp Rijswijk de naam 'Parelplein' krijgt. Het gaat om een plein bij het nieuwe winkelcentrum en appartementen die daar worden gebouwd. 
Het plein in Rijswijk heet straks 'Parelplein' 


Het besluit is genomen door burgemeester & wethouders, maar die hebben die naam natuurlijk niet echt zelf bedacht. Waarschijnlijk zijn daar ambtenaren bij betrokken geweest. Maar nog mooier zou het zijn als de gemeente Altena kiest voor een straatnamencommissie. En daar wordt inderdaad al over gesproken. Deze week is Erfgoed Altena gevraagd of ze zitting wil nemen in de straatnamencommissie. Mooi om zo vanuit erfgoed mee te mogen denken over de nieuwe straatnamen in de gemeente Altena. 

Wanneer krijgt Sleeuwijk haar Toontje Sprengerhof?


Mensen die mij al iets langer kennen weten uiteraard al lang naar welke vrouw nu eindelijk eens een straat genoemd worden. Een mooie opdracht voor de straatnamencommissie.