hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 24, 2019

Laatste sluiting coupure Dijkgraaf den Dekkerweg

Deze avond is de coupure in de Dijkgraaf den Dekkerweg gesloten. Waterschap Rivierenland test de coupure eenmaal in de vijf jaar. Maar was dit de laatste keer? 

Het sluiten van de coupure

 Er zijn al langer plannen tot verbreding van de Dijkgraaf den Dekkerweg en dan wordt zo'n coupure nog lastiger. Dus misschien wordt de dijk dan wel hersteld en gaat de weg erover heen? Zou dat binnen vijf jaar geregeld kunnen zijn? De tijd zal het leren.

Het sluiten van de eerste rij van de coupure


Ook sprak ik nog met een Werkendammer die ook nieuwsgierig kwam kijken naar het sluiten van de coupure. Hoe moet Werkendam evacueren als de coupure daadwerkelijk wordt gesloten? Via de Dijkgraaf den Dekkerweg kan dat dan niet meer. Alles over de Schans gaat zeker niet lukken. Via de Sleeuwijkse dijk? Via Nieuwendijk? Ik weet het eigenlijk niet, wie het weet mag het zeggen?

Boven het sluiten van de eerste rij, onder het sluiten van de tweede rij van de coupure