hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 17, 2019

Koning keert op Prinsjsesdag terug in raadzaal

Op Prinsjesdag 2019 kreeg het portret van Koning Willem-Alexander van kunstenares Lilian Mensing uit Hank opnieuw een plekje in de raadzaal. 

Willem-Alexander in de raadzaal in Almkerk


Nu niet van de gemeente Werkendam, zoals in 2013 maar in de gemeente Altena. Alvorens tot plaatsing kon worden overgegaan moet de lijst op maat gemaakt worden. Vanwege de vele ramen in de huidige raadzaal in Almkerk was er weinig plaats voor een portret. Het portret van Willem-Alexander werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2014 in de raad onthuld. Het is een bijzonder portret, door de schaduwwerking van de lamp valt het licht steeds op een andere manier op het portret en zie je steeds een ander beeld. 

Willem-Alexnader in de raadzaal in Werkendam


Overigens kreeg de gemeente Aalsmeer vorig jaar eenzelfde portret van Lilian Mensing in haar raadzaal. Vanwege de onthulling van het kunstwerk kreeg de Hankse Lilian een boeket cadeau. Nu maar hopen dat de gemeente Altena zuiniger is op haar Koninklijke beeltenissen dan de gemeente Werkendam die het borstbeeld van Bea liefdeloos via een veiling verkocht. Dit tot verdriet van kunstminnaars in Altena. Gezien de verschillende data op portretten sluit ik niet  uit dat een geheel nieuw exemplaar is gemaakt.