hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 05, 2020

De twaalfde Toontje Sprengerpluim

Morgen wordt alweer de twaalfde Toontje Sprenger pluim uitgereikt. Wie kon bevroeden dat de pluim die in 2009 in de Veste werd uitgereikt aan Hetty van der Stelt zo'n lang leven zou zijn beschoren? 

Tien vrouwen die de pluim al eerder mochten ontvangen


Maar nog altijd zijn er vrouwen te vinden die zich onderscheiden van andere vrouwen, die zich in willen zetten voor de maatschappij en politiek en/of bestuurlijk actief worden. En de evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek en in besturen is nog altijd niet bereikt. Toch kan morgen opnieuw een naam toegevoegd worden aan het rijtje van Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma, Marienke de Boer-van Lankeren, Jenneke Komejan, Corine Verweij, Carola Schouten en Riet de Graaf.