hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 03, 2020

Waiting for it to end....

Op het Biesbosch Museumeiland is een prachtig kunstwerk geplaatst met de titel 'Waiting for the end...'  Het beeld is onderdeel van Kunst voor de Vrijheid van Brabant Remembers. 



Vandaag stond het beeld - zeven meter hoog - in de tuin van het museum en werd nog van een laatste likje rode verf voorzien. Het beeld van kunstenaar Alaa Minawi is ontroerend in al zijn eenvoud. Twee mensen naast elkaar, terwijl de een leunt op de schouders van de ander. Wachtend op het einde van de oorlog. Door de plek op het museumeiland krijgt het beeld nog meer lading, ze turen over het water naar de oneindige horizon in onze rivierdelta. 


Het beeld krijgt nog een laatste likje verf


Wat als de Tweede Wereldoorlog in Nederland al in het najaar van 1944 was geĆ«indigd? Dan hadden we geen Biesbosch crossings gekend, maar dan waren ook de crossers Arie van Driel en Kees van de Sande gespaard gebleven. Dit zijn slechts twee van de mensen die in de laatste oorlogsmaanden het leven lieten. 

De kunstenaar zelf over het beeld

Remembering 75 years to the end of world war two
it ended for some
for others
they are still waiting for it to end 

Een mooie beeldspraak, wereldwijd wachten nog steeds mensen op het einde van oorlog

Turend over het water in onze Biesbosch