hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, October 14, 2020

De week van het water

Van 10 tot en  met 25 oktober wordt de Week van ons Water gehouden. Deze keer met beduidend minder evenementen dan andere jaren vanwege de coronacrisis. Als activiteit wordt bijvoorbeeld nog wel een bezoek aan het Biesbosch Museumeiland aangeprezen. Ondanks verscherpte corona maatregelen mogen de musea wel open blijven, bezoekers moeten zich wel vooraf aanmelden.

Wie een bezoek brengt aan het Biesbosch Museumeiland kan gelijk het standbeeld 'Waiting for it to end' bewonderen


Zelf ben ik vanwege de week van het water vooral nieuwsgierig naar de gevolgen voor het drinkwater door corona. Al in maart werd gemeld dat coronabesmettingen zijn te meten in het rioolwater, maar op de website van waterschap Rivierenland kan ik daar bijvoorbeeld niets over terug vinden. Wel is daar te lezen dat in de week van ons water een campagne wordt gehouden om medicijnen terug te brengen naar de apotheek en niet door het toilet te spoelen. Uit recent onderzoek van RIVM (het meest recente rapport dat ik kon terugvinden was van 2016) blijkt dat de hoeveel medicijnresten in het water nog steeds toeneemt. Een zorgelijke ontwikkeling, werken aan schoon en gezond water blijft dan ook uitermate belangrijk.