hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 26, 2021

Appartementen op plek waterschapskantoor

Op de plek van het oude waterschapskantoor aan de Middelvaart in Woudrichem worden 28 appartementen gebouwd. Al in 2005 vertrok Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch uit het pand, dat werd gebouwd in 1983.

Plattegrond van bestemmingsplan met als geel gearceerd het bouwblok, de contouren van het kantoor zijn eveneens zichtbaar


Na het opgaan van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch in Waterschap Rivierenland zou het pand aangekocht worden door de gemeente Woudrichem, maar dat is uiteindelijk nooit doorgegaan. Na enkele jaren leegstand is het enige tijd verhuurd geweest aan Kinderopvang Buitengewoon, totdat zij enkele jaren geleden verhuisden naar het voormalige gemeentehuis van Woudrichem. 


Het kantoor van het Hoogheemraadschap werd in 1983 in gebruik genomen
(foto Danny de Stiger Streekarchief


Voor het appartementencomplex is een voorontwerpbestemmingsplan gemaakt dat nu ter inzage wordt gelegd. Het is mij uit de collegebesluitenlijst van de gemeente Altena niet helemaal duidelijk of het huidige kantoor wordt gesloopt en plaats maakt voor de appartementen. Bij het zien van de plattegrond van het bestemmingsplan wordt duidelijk dat de plattegrond van het appartementencomplex beduidend groter is dan van het huidige gebouw. Voor het plan is geen milieueffectrapportage vereist, wel worden voor 24 appartementen hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai opgenomen.