hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 30, 2021

Veel bestuurswisselingen bij Waterschap Rivierenland

Het bestuur van Waterschap Rivierenland kent in het voorbije jaar de nodige wisselingen. Vaak deden mensen een stapje terug vanwege gezondheidsproblemen, maar soms kreeg iemand een nieuwe baan of verhuist naar een plaats buiten het werkgebied. Van de gekozen bestuurders in 2019 zijn er nu vijf vertrokken, binnenkort volgt de zesde bestuurder. 


Bestuur van Waterschap Rivierenland in maart 2019

De eerste wisselingen van de wacht vonden vorig jaar september plaats bij de ChristenUnie. Teus Stam maakte plaats voor Harrie Drost omdat hij zijn werk als bestuurder steeds moeilijker kon combineren met zijn raadslidmaatschap in de gemeente Alblasserdam. Teus bleef wel burgerlid bij het waterschap. In diezelfde vergadering namen we ook afscheid van Wilma Mulder-Fokker, zij werd opgevolgd door Bert den Haan. Ruim een jaar later werd bij de PvdA bestuurder Henri Peren opgevolgd door Henk Diependaal, ook geen onbekende, hij was al eerder burgerlid bij het waterschap. Ook Henri Peren blijft burgerlid bij het waterschap. 



De CDA fractie in 2019 met Henk Driessen

Binnen onze eigen CDA fractie namen we in dezelfde vergadering van november afscheid van onze heemraad Henk Driessen, hij is opgevolgd door Arie van den HerikEsther Groenenberg werd gekozen tot heemraad. En als verrassing kwam in dezelfde vergadering het nieuws dat Hennie Roorda na elf jaar als heemraad afscheid neemt vanwege een nieuwe baan. Zij wordt opgevolgd door Evelien Schlosser, in de laatste bestuursvergadering van 24 december is zij geinstalleerd als lid van ons bestuur. De functie van heemraad wordt ingevuld door Marc Laeven. Net als bij de benoeming van Esther Groenenberg als heemraad, werd deze keer schriftelijk gestemd via een bijzondere procedure. Omdat de vergaderingen beide keren digitaal plaatsvonden, volgde een stemprocedure per brief, die vervolgens werd opgehaald door de bode van ons waterschap. Op kantoor worden de stemmen gesteld en vervolgens werden we vandaag geïnformeerd over de uitslag van de stemming en is zijn benoeming tot heemraad definitief.

De stembriefjes werden maandag 27 februari door de bode van waterschap Rivierenland opgehaald



Met het afsluiten van het jaar 2021 komt echter nog geen einde aan de bestuurswisselingen. Zo neemt in februari 2022 Jan Opschoor afscheid van ons bestuur vanwege zijn verhuizing naar Brabant. Wie zijn opvolger wordt is voor mij nog onbekend. Jan is sinds 2015 lid van AB van Waterschap Rivierenland. 





1 Comments:

At 8:45 AM, Anonymous Anonymous said...

How to Make Money from Sports Betting - Worktomakemoney.com
In หารายได้เสริม order to make money from sports betting, you need to understand the 인카지노 minimum bet, how much you can bet on a game, the 제왕카지노 amount of money you can bet and how much

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home