hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 19, 2006

Dag 19: Wildplakken



Niet alleen de politiek, maar ook de media begint warm te lopen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wekelijks worden de kolommen meer en meer gevuld met partijprogramma’s, foto’s van kandidaten en stemadviezen. Ook het aantal advertenties neemt toe. Over zeven weken is het allemaal weer voorbij, maar voor die tijd moet er toch nog 46 keer in het campagnedagboek geschreven worden.

Vandaag werd ik opgeschrikt door de nieuwe verkiezingsborden die her en der in de gemeente Werkendam zijn geplaatst. Kennelijk waren de oude borden aan vervanging toe en zijn er deze week nieuwe exemplaren geplaatst. Toch was het even schrikken, de nieuwe borden zijn wel erg klein. Met de zes partijen die 7 maart strijden om de raadszetels wordt het straks dringen op de borden. Zes posters naast elkaar gaat niet lukken op dat bord aan de Kooi. Hoe moet dat nu? Ik vrees dat er veel over elkaar heen geplakt gaat worden op die toch wel heel bescheiden borden van de gemeente Werkendam. Of had ze gehoopt dat er minder partijen mee zouden doen? Ter geruststelling van de partijen, de al geplakte poster op het bord is niet de zevende politieke partij die in Werkendam een gooi wil doen naar de raadszetels.