hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 03, 2006

Dag 62: Afzien voor je idealen


Slecht geslapen vannacht, ik lag steeds te malen over de buurtbusestafette die we vandaag zouden houden met een aantal politieke vrouwen. Gisteravond viel er immers een flink pak sneeuw en vanochtend was dat nog lang niet verdwenen. Erger nog, het was zelfs mistig. Zouden de buurtbussen wel rijden? Elsbeth van Beek belde al vroeg op. Omdat ze met haar auto de dijk op moet rijden, vreesde ze vanwege sneeuw en gladheid niet boven te komen. Ik heb haar daarom maar opgehaald. En gelukkig op Tol Oost stonden Maaike van Breugel, Sophia Schreuders en Yvonne de Brieder in de sneeuw te kleumen. Op Tol West troffen we Marjolein Hak en Corine Verweij. Met zeven vrouwen was het vervolgens hopen op een accurate dienstregeling zonder vertragingen. Dat viel alles mee en al snel reden we alle richtingen door het Land van Heusden en Altena. Yvonne reisde naar Waalwijk, Corine en Maaike naar Hank/Raamsdonkveer, Elsbeth en ik naar Gorinchem en daarna naar Hank. Daar moesten we een kwartier wachten in de kou. ‘Afzien voor onze idealen’, zo zei Elsbeth nog. Marjolein en Sophia reisden naar Werkendam en later naar Almkerk.
Elsbeth van Beek en Maaike van Breugel op het busstation aan de Tol


Het merendeel van de reacties op onze actie waren zondermeer positief. Een enkeling had al een keus gemaakt, maar velen nog niet. Op ons verzoek op een vrouw te stemmen, beloofden de meesten er over na te denken. Af en toe troffen we iemand die zei niet te gaan stemmen. Was de actie daarmee een succes? ‘Al heb je maar een steen in de vijver gegooid’, zo heb ik lang geleden eens gelezen. Maar dat ene steentje zorgt wel voor een steeds grotere kring rimpelingen in de vijver.