hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, April 12, 2006

Dag 102: Rancuneus


“Vooralsnog heeft de selectiecommissie besloten u niet uit te nodigen voor een gesprek. Onze keus is in eerste instantie op andere kandidaten gevallen"

Ieder heeft wel ervaring met de afwijzing voor een baan die je graag wilde. Soms is de teleurstelling erg groot, zo groot zelfs dat je rancuneus wordt. Gisteravond tijdens de raadsvergadering zag ik helaas ook enkele sprekende voorbeelden van rancuneus.

De kritiek op de uitbreiding van de wethouders was natuurlijk te verwachten, dat was uiteraard een soort rituele dans van de nieuwe oppositiepartijen. Jan Dokman sprak namens de oppositie echter ook over het buiten de boot vallen van de nieuwe lokale partij SDC. ‘Zonder reden buiten gezet’. ‘We zijn 20 jaar terug in de tijd’. ‘CDA is arrogant, ze knikt naar links en rechts wie er mee mogen doen’. En nog meer van dergelijke opmerkingen kwamen uit zijn mond. De kritiek was wel erg rancuneus. En dat allemaal vanwege de uiteindelijke keuze voor de nu gevormde coalitie. Zijn kritiek op een Christelijk college sloeg echter alles. De gemeente Werkendam, meer nog het hele Land van Heusden en Altena heeft een diep religieus karakter, ondanks de kerkverlating die ook hier plaatsvindt. Het ontkennen van dat religieuze karakter en daarmee de impact die religie heeft op het dagelijks leven van onze burgers is pas een miskenning van die burgers. En dan de toevoeging van Dokman dat hij de waarden en normen gemist heeft. Welke partij wilde er ook al weer geen waarden en normen debat in de afgelopen vier jaar?

1 Comments:

At 11:04 AM, Anonymous Anonymous said...

Er zijn tenslotte altijd mensen teleurgesteld als ze buiten de boot vallen.
In mijn woonplaats zijn de onderhandelingen stukgelopen omdat er een "verkeerd" stukje geschreven was op een weblog......Een beetje aangebrand was degene over wie het stukje ging...

Groet, Door

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home