hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 05, 2006

Dag 247: Tevreden?


“Het college heeft het Diftar-systeem (gedifferentieerde tarieven voor de inzameling van afval) geëvalueerd. De conclusie luidt dat het goed werkt. Het leidt tot een aanzienlijke afname van de hoeveelheid afval. Mede daardoor heeft de raad het vaste tarief in 2006 verlaagd van 162 naar 144 euro”.

Het onderwerp afval en vooral de prijs die ervoor moet worden betaald, blijkt altijd sterk te leven onder de inwoners van de gemeente. Daarom nodigt de raad de inwoners nadrukkelijk uit hun mening hierover te geven. Dat kan schriftelijk (brief of e-mail aan de raad) of mondeling bij de bespreking in de raadscommisie, op maandag 11 september om 19.30 uur. Ook komt de evaluatie van de milieuparkjes aan bod. Tevens wordt het voorstel besproken om in het vervolg acht (in plaats van de huidige vier) zaterdagen per jaar gelegenheid te geven voor het gratis inleveren van groenafval bij de milieustations.