hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, October 24, 2006

Dag 296: Op Urk


Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan Urk. Allereerst bezochten we de visafslag. De vis werd zojuist aangevoerd en het was fascinerend om te zien hoe snel deze werd gesorteerd door de Urkers. Daarna was er een wandeling door het dorp, ook heel leuk om te doen en te dwalen door de vele nauwe steegjes en straatjes in het authentieke Urk. Soms met prachtig uitzicht op het Ijsselmeer. Zou de griffier Iede Bakker daar geboren zijn? Het monument voor de verdronken vissers kon ik me nog herinneren van de tijd dat ik er als kind weleens geweest was.

1 Comments:

At 1:41 AM, Anonymous Anonymous said...

Ik ben net buiten "de bult" geboren en getogen, in een van de eerste nieuwbouwwijken. Maar ik kom natuurlijk wel uit "de Ommelebommelestien"!
mvg, Iede

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home