hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, March 22, 2015

Ziek van stemmen (3)







Nog een ander punt dat ik bij de Kiesraad heb aangekaart is de berichtgeving van de gemeenten over de waterschapsverkiezingen. Terwijl de ene gemeente gewoon de uitslagen inclusief voorkeurstemmen per kandidaat bekend maakt op haar site, zijn er zelfs gemeenten waar helemaal niets is terug te vinden over de uitslag. Sterker nog, meerdere gemeentelijke sites hebben nog het bericht over de verkiezingen zelf op hun site staan! Daardoor kan ik het aantal stemmen voor mezelf helaas niet achterhalen. Uiteraard heb ik geprobeerd intern te achterhalen hoe het met de stemmen per kandidaat zit. Maar helaas blijkt ook hier weer dat de ambtenaar zich beroept op het protocol en je als bestuurder gewoon niets te zeggen hebt. Om ziek van te worden, toch?
 
Waarom ben ik zo gebrand om het aantal voorkeurstemmen te weten? Nou bij de vorige verkiezingen bleek ik te worden gepasseerd door een kandidaat die lager op de lijst stond. En dat was een enorme domper voor me. In de afgelopen zes jaar heb ik me als burgerlid toch ingezet voor Waterschap Rivierenland, vooral om mijn kiezers niet teleur te stellen. Maar wat als ik nu toch weer niet gekozen ben?