hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, March 27, 2017

CIO, bevermanager en grasfluisteraar

Bevers mogen geen gaten graven in dijke

Bij Waterschap Rivierenland werken mensen met zeer uiteenlopende beroepen. Zo heeft ze een bevermanager in dienst die vooral als taak heeft te zorgen dat bevers geen gaten in de dijk graven. Een belangrijke taak die zorgt voor de betrouwbaarheid van onze dijken, en zo bijdraagt aan onze veiligheid. Tijdens de laatste commissie Waterkeringen spraken we over bloemrijke dijken en de grasvegetatie op de dijken. Ook toen werd een mooi beroep genoemd rond die grote variatie van grassoorten; helaas is mij de precieze naam van dat beroep even ontschoten. Grasfluisteraar leek me net iets te mooi.

Sinds vandaag heeft Waterschap Rivierenland ook een CIO in dienst. Of te wel een Chief Information Officer. Op het nieuws volgde direct een reactie van Theo Dersjant, de schrijver van dat mooie boek 'Oud bestuur'.  Of dat nu nodig was zo'n Engelse term en of we daar nu niet een gewone Hollandse naam voor konden bedenken? Theo heeft wel een punt; wie weet een betere naam voor dit beroep?