hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 23, 2017

Het klimaat draait door


De innovatieve voorbeelden werden verteld door o.a. John van Boxtel van EQA-projects, tweede van links. Naast hem Sophie HIlbrand




Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van Waterschap Rivierenland werd in Tiel de talkshow 'Het klimaat draait door' gehouden. Die 15 jaar was natuurlijk niet helemaal correct; Waterschap Rivierenland in zijn huidige vorm bestaat pas sinds 1 januari 2015, inclusief Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Alm en Biesbosch. Maar aandacht voor het klimaat is natuurlijk altijd goed. Diverse sprekers schoven aan tafel bij dijkgraaf Roelof Bleker en gastvrouw Sophie Hilbrand. Het ging over de urgentie van het klimaatprobleem, doe we wel genoeg, samenwerking in de keten en de rol van de burger. Maar ook over vragen of Waterschap Rivierenland zelf energieneutraal moet worden; of dat ze ook een taak heeft om stroomproducent te worden, als die kans zich voordoet. Aan het einde kwamen enkele innovatieve ideeen aan bod. Waaronder EQA Projects dat een stuw heeft ontworpen die gebruik maakt van waterkracht, maar ook nog eens gemaakt is van hergebruikt materiaal. Het gaat om een Werkendams bedrijf van John van Boxtel en Ralph Vermeulen. Mooi om te horen dat ook zij werken aan een duurzaam Nederland.