hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 20, 2017

Tegeltaks voor gemeenten

Nu het mediastormpje rond de invoering van tuintegeltax weer enigszins is geluwd, is het goed ook eens naar de gemeenten zelf te kijken. Hoe zit het met hun groen in verhouding tot bestrating? Nog maar twee jaar geleden heeft bijvoorbeeld de gemeente Aalburg haar openbaar groen omgevormd om zo kosten te besparen. Ze heeft toen zelfs nog ruim 1800 vierkante meter openbaar groen verwijderd om er tegels neer te leggen. Waarom? Om te besparen op groenonderhoud. Niet slim dus om zo zelf het foute voorbeeld te geven en nu mensen wel wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.........
De wethouders riolering Matthijs van Oosten, Pim Bouman en Izak Koedoot
.
 
De mogelijke invoering van tuintegeltax in de nieuwe gemeente Altena liep uit op een landelijk mediastormpje. Ook op facebook maakte het de tongen los, met meer tegen- dan voorstanders. Zelf denk ik dat stimuleren beter helpt dan straffen. Dus geef plantjes cadeau als mensen hun tuintegels komen in leveren.