hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 19, 2017

Varen van Zaltbommel naar Biesbosch Museumeiland en verder....

Bij het veer in Gorinchem wappert al een vlag van Nationaal Park de Biesbosch


Vanaf 29 juli tot begin september vaart Riveer dagelijks tussen de vestingstad Zaltbommel en Slot Loevestein op en neer. Zo worden cultuurhistorische trekpleisters langs de rivier over water met elkaar verbonden. Een mooie aanvulling op de Vesting driehoek, waarmee je kunt varen tussen Gorinchem, Woudrichem, slot Loevestein en Fort Vuren. Nog mooier zou het zijn als de veerdienst zou worden uitgebreid met een tocht naar het Biesbosch Museumeiland. Nu kan vanaf Gorinchem al gevaren worden naar Werkendam, maar vanaf het veer is het nog 12 kilometer fietsen naar het Biesbosch Museumeiland. Het zou toch leuk zijn om die kilometers ook met het veer af te kunnen leggen?

In 2013 al tekenden Slot Loevestein, de molens van de Kinderdijk, het Biesboschmuseum, nationaal park de Biesbosch, het Glasmuseum in Leerdam, het Nationaal Baggerman en landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt een intentie overeenkomst om te komen tot de cooperatie Sterke Watermerken, om zo toeristische trekpleisters in het rivierengebied met elkaar te verbinden. Het betreft grofweg het gebied van Dordrecht en Kinderdijk tot Beesd en Zaltbommel. Het idee van die cooperatie is nooit echt van de grond gekomen, maar blijven dromen mag........