hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 30, 2018

Waterdragen langs de LingeHenk van Noorloos ging op verkenning voor de fietstocht langs de LingeEen emmertje (rivier)water achterop en fietsen maar. Bij wie er aan het einde het minst is uitgeklotst wint de titel Waterdrager 2018. Dat is de uitdaging tijdens een fietstocht voor het goede doel op Hemelvaartsdag op donderdag 10 mei. De route voert vanuit Beesd over kronkelende dijkjes door het bloeiende fruitboompjeslandschap langs het riviertje de Linge. Waterdragen langs de Waterlinie wordt al vele jaren georganiseerd door werkgroep voor ZWO van PKN kerk De Voorhof uit Andel. Na een aantal jaren wandelen, veelal tussen Fort Altena en Loevestein, wordt dit jaar gefietst langs de waterlinie. Bij aankomst in Beesd kan eerst nog de imposante toren worden beklommen om het parcours te verkennen van naar keuze 15, 25, 35 of 65 km. Een emmertje ontvang je bij de start. Bij aanmelding voor dinsdag  8 mei kan de fiets gratis naar en van het startpunt worden vervoerd.

Vertrek met eigen vervoer vanaf De Voorhof Andel om 11.00 uur. Start fietstocht 11.30 uur St. Pieterskerk Beesd. Meedoen kost tien euro. De opbrengst is voor  Edukans. Inschrijven kan via henk@vannoorloos.net Bij slecht weer wordt het een wandeltocht over landgoed MariĆ«nwaard bij Beesd.