hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 25, 2018

Drukriool in de Schans



Vanmiddag even een kijkje genomen bij het werk aan de Schans 22-23. Daar wordt een nieuwe duiker gelegd, zo vond ik terug in de watervergunning Waterschap Rivierenland. Overigens opmerkelijk dat ik verder helemaal niets terugvond over de afsluiting van de Schans en uitleg over het waarom. Ook niet op de site van de gemeente Werkendam of bij de gemeentepagina.  




Komende week ( op 3 juli ) wordt door Waterschap Rivierenland in Tavenu ook nog een informatieavond gehouden over maatregelen in de Gijsbertpolder. Daarbij wordt verwezen naar de wateroverlast in 2014 en 2015, toen bleek dat de afwatering van de Gijsbertpolder ten zuiden van Nieuwendijk tekort schiet. In de informatieavond worden de maatregelen toegelicht die in deze polder worden gerealiseerd.