hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, June 16, 2018

De groene tuinen van Grip op water

De stand van grip op water



Tijdens het Weidevogelfestival van Altenatuur op Fort Giessen werd ook een stand bemand door het burgerplatform 'Grip op Water'. Het platform wil vooral samen met bewoners kijken wat ze zelf kunnen doen om wateroverlast in de regio te voorkomen of in elk geval onder controle te houden. In de stand konden mensen aan de hand van een maquette laten weten hoe hun tuin eruit ziet. Varierend van een 100 procent tegeltuin tot een 100 procent groene tuin en alles daar tussen in. Bezoekers konden kiezen uit zes verschillende tuinen. En dat was nog best lastig, want hoorde bij de meest groene tuin nu ook een vijvertje? En telde een sloot naast je tuin nu wel of niet mee? En hoorde dat groen op je dak? Bij de juiste tuin mochten mensen een knikker in een pot stoppen. 
Hoe groen is jouw tuin?

Aan het einde van de middag bleken er 94 knikkers te zijn gebruikt. Van die 94 bezoekers kozen 47 bezoekers voor tuin nummer zes, het meest groene alternatief inclusief zonnepanelen en elektrische auto. Tuin nummer één met een complete tegeltuin scoorde slechts één knikker. Van alle bezoekers heeft dus vijftig procent een groene tuin; een mooie score. Maar gezien het publiek dat het weidevogelfestival bezocht misschien niet een juiste afspiegeling van alle tuinen in het Land van Heusden en Altena.

Rianne Giessen wordt geinterviewd door https://www.radioafm.nl/