hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, June 26, 2018

Gonneke Verschoor in Mikst Media



Foto: ‘a touch of green’ (2016), (Loepa Fotografie)


In galerie Mikst Media wordt zaterdag 7 juli om 15.30 uur een nieuwe expositie van Gonneke Verschoor uit Zaltbommel geopend. Het werk is tot en met 11 augustus te zien.

 “Eenvoud, ritme en herhaling” kenmerken het werk van Gonneke Verschoor. Dat zie je niet alleen terug in de keramische wandtapijten maar ook in de conceptuele kunstobjecten die ze maakt van gevonden staal. Haar knopentapijten zijn uniek en met de hand gemaakt. Het zijn wandobjecten met tientallen of – bij het monumentale werk – honderden knopen van keramiek of porselein op een (roestvrij) stalen ondergrond. Daarnaast verzamelt ze al tientallen jaren stalen industriële objecten om ze een nieuwe context en uitstraling te geven. Elk object wordt met aardewerk of porselein aangekleed en verrijkt. Zo maakt Gonneke Verschoor kroonluchters of wandobjecten gevuld met een toepasselijke vorm zoals bloemen, cirkels of knopen. “De combinatie van keramiek en staal vind ik spannend en boeiend en met het gebruik van een eenvoudige vormentaal probeer ik een universeel beeld te scheppen”, zo vertelt Gonneke Verschoor. Na een opleiding tot Neerlandica aan de Universiteit van Amsterdam is ze in 2000 naar het kunstenaarschap overgestapt. Uit de patronen en ritme en verstilling en texturen in haar werk kun de een bewondering afleiden voor de natuur, weefsels, Engelse middeleeuwse wandtapijten en (historische) tegeltableaus. Het werk van Gonneke Verschoor is te zien tot en met 11 augustus, de volgende exposant is Rietje Bijl.

Galerie Mikst Media van Johanna Van Roode is gevestigd op Hoogstraat 50 in Woerkum. De galerie is open op vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.