hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, July 06, 2018

Aquarellen van Richard Abbink in Biesbosch Museumeiland

Gezicht op Woerkum van Richard Abbink

In het Biesbosch Museumeiland zijn vanaf 16 juli veertig aquarellen van Richard Abbink te zien. Vorig jaar toonde hij zijn aquarellen van Woerkum, Altena en de Biesbosch nog in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem.  Na die expositie werd in januari 2018 besloten tot een expositie in het Biesbosch Museumeiland. Richard Abbink mocht dit zelf niet meer meemaken, maar zijn vrouw besloot de expositie wel door te laten gaan. . 

Ergens in de Biesbosch

Na jaren waarin zijn tijd anders besteed werd, pakte Richard Abbink in 2015 zijn oude liefhebberij ter hand en begon hij mooie plekjes in Altena en de Biesbosch op zijn eigen wijze vast te liggen in aquarellen. Vorig jaar schonk Abbink de netto-opbrengst van verkocht werk aan KWF Kankerbestrijding. Van acht werken van Richard Abbink liet het Visserijmuseum kaarten drukken. Niet bekend is of deze ook in het Biesbosch Museumeiland worden verkocht.