hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 05, 2018

De Slag om Altena in de Werf


De Slag om Altena wordt gehouden op 14 en 15 juli



In de Werf in Woudrichem is een nieuwe tentoonstelling te zien die draait om de Slag om Altena. De Heeren van Altena organiseren in verband met de fusie van de drie gemeenten de Slag om Altena. Er zijn diverse projecten rondom dit prachtige evenement. In de Werf zijn diverse replica’s van middeleeuwse voorwerpen te zien. Ter informatie zijn er tekstbordjes bijgevoegd en diverse video’s te zien op de ipad. Het hele weekend van 14 & 15 juli kun je je wanen in de middeleeuwen van Altena. Bezoek de verschillende middeleeuwse kampementen, luister naar muziek uit die tijd en probeer het overheerlijke eten. Het grote hoogtepunt is het naspelen van de Slag om Altena, een beleg dat 625 jaar geleden plaatsvond in 1393.

Het programma van de Slag om Altena
In samenwerking met De Bibliotheek CultuurPuntAltena is er tevens ook een schoolproject georganiseerd. In dit lesproject staat het gebied Altena, het huidige Woudrichem, Werkendam en Aalburg, centraal. Er wordt gekeken naar het middeleeuwse Altena. Dit gebeurt aan de hand van werkbladen en een bezoek van een middeleeuwse edelman in de klas. De leerlingen kunnen ter voorbereiding een nieuw wapenschild voor Altena ontwerpen. Het beste wapenschild wordt uitgekozen en tot een echt schild gemaakt.


De plattegrond van het evenemententerrein op Hoekje 7b te Almkerk