hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, June 29, 2018

De Energiefabriek in Sleeuwijk

De bestaande bassins worden gerenoveerd alvorens de RWZI's uit Dussen, Eethen en Wijk en Aalburg worden aangesloten

De centralisatie van de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk moet over een jaar klaar zijn. Aansluitend kan dan de Energiefabriek-West worden gebouwd die in 2020 klaar moet zijn. Vandaag mochten we met het bestuur van Waterschap Rivierenland een kijkje nemen bij de bouw. De nieuwe bassins zijn al gereed, thans worden de oude bassins gerenoveerd alvorens de rioolwaterzuiveringen in Dussen, Eethen en Wijk en Aalburg worden aangesloten. De drie vrijkomende locaties worden omgebouwd tot zonnepark; in Wijk en Aalburg wordt tevens extra waterberging aangelegd. 

Een van de nieuwe bassins in Sleeuwijk


Ook bij de nieuwe Energiefabriek in Sleeuwijk wordt een zonnepark aangelegd. De uitgebreide rioolwaterzuivering is straks de vierde zuivering qua grootte bij Waterschap Riiverenland. Voor de Energiefabriek wordt ook het slib van de zuiveringen in de Alblasserwaard naar Sleeuwijk gebracht. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt een nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Tol aangelegd. Vanaf de RWZI in Sleeuwijk is de nieuwbouw in de Werkensepolder al duidelijk te zien; de nieuwe ontsluitingsweg is dan ook een mooie voorziening voor de verdere uitbreiding van het dorp Werkendam. 

Vanaf de RWZI is al zicht op de uitbreiding van het dorp Werkendam