hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 14, 2018

Van Werkplaats de Gruyter naar Route Napoleon



Deze ochtend had ik een afspraak met Koen Jacobs, student Bestuurskunde bij Avans Hogeschool. Voor Werkplaats de Gruyter doet hij onderzoek naar besluitvorming bij de waterschappen. Hij had een dag eerder ook al een gesprek met Hennie Roorda over de energiefabriek in Sleeuwijk. Altijd leuk om mensen te vertellen over het bestuur van het waterschap. 



Vanmiddag was ik in Zundert bij een bijeenkomst over de 'Route Napoleon' van Parijs naar Amsterdam. Hoe kunnen we die weg in Brabant weer zichtbaar maken in het landschap? Helemaal leuk om daar plannen voor te maken. In 2011 werd in Sleeuwijk de overtocht van Keizerin Marie-Louise, de echtgenote van Napoleon nagespeeld. Ook maakte de VVV toen een prachtige flyer van het veer. Maar er zijn meer verhalen in de streek terug te vinden die herinneren aan Napoleon, zoals de brug bij Keizersveer en wegrestaurant Napoleon. En op Fort Altena vertellen de gidsen over de ligging van het fort aan de 'Route Napoleon'.