hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 02, 2019

Er gaat niets boven Altena in Brabant

Op het nieuwe gemeentehuis van de nieuwe gemeente Altena in Almkerk werden vandaag 30 raadsleden geïnstalleerd; Chris Alderliesten wordt in de volgende raadsvergadering beëdigd. Ook werden vanavond al veertien burgerraadsleden geïnstalleerd. 

De eedaflegging door de nieuwe raadsleden van Altena


Wanneer de wethouders worden geïnstalleerd is nog niet bekend gemaakt, maar dan zullen opnieuw raadsleden beëdigd worden; mogelijk zelfs nieuwe burgerraadsleden. Van de 31 raadsleden hebben nu zes vrouwen zitting in de raad. 


Het nieuwe logo van de gemeente Altena

De nieuwe gemeente Altena is nu de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant; ze telt 20 dorpen en een stadje. De waarnemend burgemeester Marcel Franzen zei het mooi. 'Er gaat in Brabant niets boven Altena'. Hij droeg overigens een prachtige ambtsketen, een keten van de voormalige gemeente Almkerk, die in 1973 werd opgeheven.

Burgemeester Marcel Franzen droeg de ambtsketen van de voormalige gemeente Almkerk