hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 23, 2019

Zeven vrouwen is nog niet genoeg!

Met de installatie van Wendy van Ooijen en Anne-Wil Maris als raadslid van de gemeente Altena komt het totale aantal vrouwen op zeven. Paula Jorritsma, die eerder als raadslid was beedigd, is wethouder geworden. 

Anne-Wil Maris

Wendy van Ooijen

Zeven van de 31 raadszetels worden nu bezet door vrouwen, dat is bijna 23 procent. Nog ver verwijderd van een evenredige vertegenwoordiging, maar wel meer als in de oude raden. Werkendam, Woudrichem en Aalburg telden negen raadsleden van de 51 zetels, dat is 18 procent. Het percentage vrouwelijke wethouders is verdubbeld, van eerst één van de tien naar één van de vijf. Zowel ChristenUnie als Progressief Altena hebben beiden vijftig procent vrouwen in de fractie, het CDA blijft steken op 25 procent. Burgerstem Altena is 100 procent vrouw. VVD, SGP en Altena Lokaal hebben nul procent vrouwen! Toontje Sprenger heeft dus nog veel zendingswerk te zoen. 

Tineke, Hennie, Paula, Rieka, Marjan en Pauline

De vrouwelijke raadsleden zijn Hennie Schermers, Marjan van der Meij, Rieka Verbeek-Vos, Tineke Zaal- van der Steen, Wendy van Ooijen en Pauline van den Tol. Paula Jorritsma is de enige vrouwelijke wethouder.