hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, January 14, 2019

Sloop voor het geboortehuis van Piet Verwoert

Gisteravond reed ik over de Schans langs het geboortehuis van Piet Verwoert. Hij was geboren in 1932 en woonde tot voor kort samen met zijn vrouw in het huis aan de Schans.

Het geboortehuis van Piet Verwoerdt is al half gesloopt


Enkele maanden geleden is hij vanwege zijn hoge leeftijd verhuisd naar het dorp Werkendam en werd zijn huis verkocht aan Cornet, die daar een nieuwe woning wil bouwen.  De laatste jaren zijn al  heel wat woningen aan de Schans gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Bouw van de betonnen bunkers vlak voor de Tweede Wereldoorlog nabij de Vervoornemolen

Piet had een ijzersterk geheugen en wist nog veel te vertellen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo kon hij zich nog herinneren dat de bunkers werden gebouwd in de achtertuin van zijn ouderlijk huis. Wie wil weten wat Piet nog meer beleefde kan zijn verhaal terugluisteren via soundcloud.