hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 20, 2019

Zand lezen in Munnikenland

Vanmorgen maakt ik een wandeling door Munnikenland bij slot Loevestein. Het gebied is in tien jaar tijd ingrijpend veranderd. In 2008-2009 werden de plannen over het graven van nevengeulen en de aanleg van de wakkere dijk voor het eerst gepresenteerd. 


Sporen van een hermelijnachtige in het zand langs de Waal bij Munnikenland

Meerdere malen werd daarvoor een bijeenkomst gehouden in huis Brakel. Toevallig ook op 4 februari 2009, bijna tien jaar geleden dus. Het werk in het Munnikenland werd uitgevoerd onder de regie van Waterschap Rivierenland, ook zo bezocht ik meerdere malen het gebied. Voor iedereen die nog nooit een wandeling heeft gemaakt in het gebied, het is een aanrader, een prachtig stukje natuur in ons altijd mooie rivierengebied. 


Vorig jaar om deze tijd werden de Konikspaarden in Munnikenland door het hoge water verdreven naar de wakkere dijk