hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 18, 2019

Natte voeten voor Rivierenlanders?

Vandaag is de campagne van de Unie van Waterschappen voor de waterschapsverkiezingen van start gegaan. Uiteraard zijn de deelnemende partijen al veel eerder begonnen aan de verkiezingscampagne, maar dat terzijde. 

Spandoek op het kantoor van Waterschap Rivierenland



In mijn twittertimeline was de campagne niet te missen. De gezamenlijke campagne van de Unie van Waterschappen is een betere aanpak dan vier jaar geleden, toen had ieder waterschap nog zijn eigen campagne. Zo koos Waterschap Rivierenland voor de slogan 'stemmen of zwemmen' gebaseerd op angstcommunicatie, mijns inziens niet echt de juiste manier om kiezers aan te spreken te gaan stemmen. 

Beeld uit de verkiezingscampagne van 2015


Zelfs onze waterschapsjournalist Theo Dersjant - Oud Bestuur - mengde zich in de discussie. Met het dreigement dat iedere waterschapper die sprak over droge voeten voor straf tien euro in de pot moet stoppen voor een goed doel. Maar stel je voor dat we massaal 'natte voeten' zouden willen?