hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, April 14, 2019

Afstemming tussen gemeente en waterschap over afsluitingen?

Vandaag kon voorlopig voor de laatste maal gewandeld worden over het bruggetje over de Dijkgraaf den Dekkerweg, een geliefde wandelroute voor een ommetje vanuit het dorp Werkendam. 


Aan de Schans werd al een vistrap aangelegd door het waterschap

De Schenkeldijk wordt afgesloten wegens werkzaamheden door het waterschap aan het watersysteem. Daarmee moet in de toekomst wateroverlast worden voorkomen, dus de noodzaak van het werk is onbetwist. Maar, recent was het bruggetje ook al enige tijd afgesloten. Wegens de reparatie van het bruggetje. Dat roept toch de vraag op of het werk niet beter afgestemd had kunnen worden. Nu is de wandelroute twee keer kort na elkaar enkele weken dicht. 

Afsluiting van de Sleeuwijkse dijk

Afsluiting Borcharenweg

Iets soortgelijks lijkt zich nu voor te doen op de Borcharenweg en de Sleeuwijkse dijk. Ook de nieuwe duiker in de Borcharenweg is nodig om wateroverlast in het dorp te voorkomen. Het werk duurt vier weken en de afsluiting begint op 13 mei. Wat schets mijn verbazing dat dit deels samenvalt met de afsluiting van de Sleeuwijkse dijk. Het werk daar is van 22 april tot en met 17 mei gepland. Daarmee zit de Werkense polder een week lang aan beide zijden van het dorp op slot. Bij de dijk gaat het om werkzaamheden aan het wegdek. Dus gemeente en waterschap, ga in overleg om te voorkomen dat een overlap plaatsvindt bij deze werkzaamheden!

Afsluiting van de Sleeuwijkse dijk